Reilu vuosi sitten elin kolmenkympin kriisiäni, mietin elämän saavutuksiani ja tulevaisuuden haaveitani. Ylipainoa oli kertynyt vuosien aikana ruhtinaallisesti ja moneen otteeseen olin yrittänyt laihduttaa, mutta aina paino palasi takaisin. Työnteko oli ajoittain hyvinkin raskasta ylipainon vuoksi, vähäkin liikkuminen oli hengästyttävää. Moneen otteeseen mietin että asialle pitää tehdä jotakin, mutta aina jonkun tekosyyn turvin ei asialle tapahtunut mitään. Sitten kuulin ystäviltäni Laitilan Tzempissä alkavasta suurin pudottaja kilpailusta. Ajattelin, että nyt taitaa olla oikea juttu minulle, ilmoittauduin ryhmään ja siitä se alkoi.

Ylpeys ei antanut periksi retkahtaa.

Kevät menikin nopeasti ja paino tippui, ruokavalion noudattaminen ja liikunta alkoi olla arkipäivää. Ilman ryhmän ja ohjaajien tukea ei kuitenkaan painonpudotuksesta olisi tullut mitään. Viikoittaiset punnitukset ja ryhmäliikunnat olivat myös näytön paikka, että pystyn tähän. Ylpeys ei antanut periksi retkahtaa. Kevään kilpailun loppupunnituksessa sain uurastukselleni palkinnon ja olin Laitilan ensimmäinen suurin pudottaja.
Kesä ei ollut helppo, kun kukaan ei seurannut taustalla pärjäämistäni. Kesän houkutukset ruoan ja juoman suhteen olivatkin suuri haaste, liikuttua ei tullut kevään lailla. Kesästäkin selvittiin ja montaa kiloa ei takaisin tullut. Syksyllä alkoi Tzempissä uusi Suurin pudottajakilpailu ja päätin osallistua siihen uudelleen koska Tzempin ja ryhmän tuella keväälläkin onnistuin ja paljon pudotettavaa edelleen oli.

Oikeanlaiset ruokavaliot, ryhmäliikunnat, saliohjelmat ja ohjaus on ollut kaiken perusta

Syksyn kilpailussa ahdistus iski, kun kilot eivät karisseetkaan kevään tapaan, mutta sitkeällä yrittämisellä tuloksiakin saatiin. Syksyn kilpailusta tuloksena oli viides sija.
Tzempissä järjestetyt kilpailut ja ryhmät ovat olleet hyvä pohja laihdutukselleni. Oikeanlaiset ruokavaliot, ryhmäliikunnat, saliohjelmat ja ohjaus on ollut kaiken perusta. Innostuneet ja motivoituneet ohjaajat ovat antaneet henkilökohtaisia neuvoja ja olleet tukena silloinkin kun homma ei ole sujunut. Myös ystävien ja läheisten tuki ja kannustus on ollut todella tärkeää ja eteenpäin vievää.

Elämänlaatuni ON parantunut!

Nyt reilu kolmekymmentä kiloa laihtuneena voin sanoa, että elämänlaatuni on parantunut. Mieli pysyy virkeänä, työnteko on mielekkäämpää ja fyysisesti helpompaa. Olen löytänyt liikunnan ilon ja jäänyt koukkuun hyvän olon tunteeseen mikä liikunnasta tulee. Edelleen pudotettavaa löytyy ja kiloja karistetaan nyt Tzempistä löytyneen personal trainerin avulla, jonka kurissa ja ohjauksessa ei voi tulla kuin tuloksia.

”Asia vois tiivistä näi, et jos Tzemppi ei olis ni määki olssi erelles lihavamp ja väsynemp naine ja mää en todellaka liikuis ain ko o mahrollist. Mä en olis tavannu kaikki hianoi ihmissi ketä Tzempis o etten tullu. Kiitokse kuulu Tzempil ja mu lähesil ja ystävil et mä ole pystyn tähä ja alkanu usko itteheniki. Kiitos!!!”

Mervi -36 kg