Kai -20kg

“Jotain tarttis tehrä”

Olipa kerran (elettiin vuoden 2013 alkuaikoja) 49 vuotias mies joka eli elämäänsä kaikin puolin tyytyväisenä. Hänellä oli ihana vaimo ja kaksi komeaa poikaa. Kaikki oli siis hyvin! Eräänä päivänä hän pysähtyi saunan jälkeen peilin eteen ja jäi tyrmistyneenä tuijottamaan peilistä näkyvää, jotenkin tuttua mutta kuitenkin vierasta, ruhoa! Tovin kuvatusta tutkailtuaan ja alkujärkytyksestä toivuttuaan hänen mieleensä alkoi tulla erikoisia ja vieraita ajatuksia siitä että “jotain tarttis tehrä”. Vielä tässä vaiheessa hän ei tietänyt mitä se tulisi tarkoittamaan, se oli vain sisällyksetön lause. Kuitenkin, jostain alitajuntaan tuli viestejä ja ohjeita jotka ohjasivat hänen tiensä parantumisen alkulähteille, paikkaan nimeltä TZEMPPI. Tässä vaiheessa ruho vyöryi eteenpäin massiivisella 112 kilon voimalla. Tarinamme henkilö oli jossain vaiheessa löytänyt itselleen kaksi, lopulta pelastukseen johtavaa, tietä. Toinen oli KravMaga ja toinen kuntosali.

Aikaa kului ja paino lähti pikku hiljaa tippumaan, pysähtyen 107 kg:n tuntumaan. Tarinamme henkilö oli edelleen tyytymätön itseensä, jotain oli pakko vielä keksiä, elämään oli saatava jokin lopullinen muutos. Tässä kohtaa kohtalo puuttui peliin ja tarinamme päähenkilö kohtasi kaksi pelastavaa henkilöä, Jani Rajalan ja Jeve Ojalan. Nämä kaksi “pelastavaa enkeliä” laativat tarinamme henkilölle pääperiaatteet uuden elämän aloittamiselle. Kolmantena tutorina taustalla vaikutti KravMaga ohjaaja Marko Nurminen joka piti päähenkilömme jalkoja aina maassa jos jotain leijumiseen viittaavaa alkoi näkyä. Ja niin elämä jatkui uusien periaatteiden mukaan. Uusi elämä alkoi viikolla 33/2013. Ennen joulua päähenkilömme painosta oli hävinnyt 14,5 kg rasvaa, huom RASVAA. Lihasmassakin oli kasvannut jokusen gramman. Vatsanympärys oli pienentynyt n. 1cm/1kg.

Joulun pyhinä tarinamme päähenkilö pysähtyi taas peilin eteen, nyt näytti jo paremmalta. Samalla hetkellä tämä tarinamme henkilö oivalsi erään tärkeän asian, alkujaan projektina käynnistynyt juttu oli nyt muuttunut elämäntavaksi. Ei ollut enää ikuisia dieettejä ja paastoja ym. muita kokeiluja. Oli tullut elämäntapamuutos. Helmikuussa 2014 henkilömme päätti vielä hieman tehostaa tätä muutosta, taas kerran Jani ja Jeve auttoivat uuden suunnitelman teossa. Tarinan henkilö ei ole vielä päässyt maaliin, eikä varmaan koskaan pääsekään, onhan kysymyksessä elämän pituinen matka. Suunta on kuitenkin oikea ja sehän tässä on pääasia.

Jos tarinamme päähenkilö haluaisi jonkin neuvon muille samanlaisessa tilanteessa oleville antaa niin se varmaankin olisi: Hakeudu paikalliselle kuntosalille ja kysy neuvoa salin henkilökunnalta. Tarinamme henkilö ei olisi selvinnyt ilman Janin ja Jeven apua.

Tarinamme henkilö pyysi vielä välittämään uudelleen kiitokset:
Janille ja Jevelle
Kaikille Tzempin porukoille
Markolle ja KravMaga ryhmälle


PS. Tämä tarina ei ole päättynyt, tarinamme päähenkilö jatkaa valitsemallaan tiellä ja on tällä hetkellä erittäin tyytyväinen ja onnellinen elämäänsä perheensä ja harrastustensa parissa.