Nopeampi palautuminen tarkoittaa suoraan myös nopeampaa kehittymistä.

Elimistö tarvitsee proteiinia palautukseen liikunnasta ja harjoittelusta. Palautumisella tarkoitetaan rasituksen aiheuttamien vaurioiden korjaantumista elimistössä niiden harjoitusta edeltäneelle lähtötasolle tai sen yli. Toisin sanoen elimistö on palautunut harjoituksesta silloin, kun harjoituksen aiheuttamat vauriot on korjattu. Vaurioilla tässä yhteydessä tarkoitetaan lihassolujen mikrorepeämiä, lihasten tyhjentyneitä hiilihdraattivarastoja, elimistössä vallitsevaa katabolista eli hajoittavaa tilaa jne. Palautumisaika on puolestaan se aika, joka elimistöllä kuluu harjoittelun aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Palautumisjuomalla tarkoitetaan heti fyysisen rasituksen jälkeen nautittavaa juomaa, jonka tarkoitus on nimensä mukaisesti auttaa elimistöä palautumaan mahdollisimman nopeasti suorituksen aiheuttamasta rasituksesta.

Palautuminen on ensiarvoisen tärkeää kaikelle kehittymiselle, koska esimerkiksi lihaskasvu harjoittelun seurauksena perustuu siihen, että (kuntosali)harjoituksen aiheuttamat lihasten mikrovauriot ylikorjataan. Lihassolujen ylikorjaaminen näkyy ajan myötä lihaskasvuna. Mitä nopeampaa palautuminen harjoittelusta on, sitä useammin, tehokkaammin ja/tai enemmän kerrallaan voidaan harjoitella. Nopeampi palautuminen tarkoittaa suoraan myös nopeampaa kehittymistä.

TEAM TZEMPPI LOGO 2014

Leader Hera+

Leader Hera+ on hyvänmakuinen heraproteiinivalmiste. Saatavilla neljä suussasulavaa makua; mansikka, minttu-suklaa, kaakao ja vanilja. Leader Hera+ sekoittuu hyvin ja sisältää runsaasti tärkeitä BCAA-aminohappoja. Hera+ myydään 600 g pakkauksissa.

Ohjeen mukainen annos on vähälaktoosinen. Valmisteet ovat makeutettu sukraloosilla.

Leader Hera+ sopii päivittäiseksi proteiinilisäksi urheilijoille ja kuntoilijoille. Sopii myös välipalaksi kiireisiin elämäntilanteisiin. Leader Hera+ sisältää ihanteellisen aminohappoprofiilin.

Saatavuus Kuntokeskus Tzemppi
Hinta 19,90€

TEAM TZEMPPI LOGO 2014

ProMax-6

ProMax-6:n huippulaadukas proteiinisekoitus koostuu kuudestaproteiinilähteestä: heraproteiinikonsentraatti, misellaarinen kaseiini, kalsiumkaseinaatti, hydrolysoitu heraproteiini-isolaatti, munanvalkuainen ja glutamiinipeptidit (vehnäproteiini-hydrolysaatista). Muut ainesosat ovat luontainen kermakaramelliaromi, sukraloosi (maketusaine), guarkumi (sakeuttamisaine) ja karamelliväri E150c.

ProMax-6 -valmisteeseen lisätty guarkumi antaa pirtelölle miellyttävämmän (tukevamman) suutuntuman ja luontainen kermakaramelliaromisekoitus antaa tuotteelle niin täyteläisen maun ettei paremmasta väliä! 100 grammassa jauhetta on proteiinia 83 g, hiilareita 3 g ja rasvaa 3 g. ProMax-6 soveltuu erinomaisesti vähähillihydraattiseksi ateriankorvikkeeksi esim. kevytmaitoon sekoitettuna. Pakkauskoko: 1,8 kg.

Saatavuus Kuntokeskus Tzemppi
Hinta 53,90€

TEAM TZEMPPI LOGO 2014

Protein Pudding

Oletko unelmoinut herkullisesta vanukkaasta, joka sisältäisi runsaasti laadukasta proteiinia ja ei lainkaan sokeria? Voit lopettaa unelmoinnin tähän paikkaan! Protein Pudding -valmisteen täyteläinen maku tyydyttää vaativammankin kuluttajan makunystyrät. Protein Pudding –valmiste on kehitetty erityisesti urheilijoille, kuntoilijoille ja laihduttajille, mutta se soveltuu runsasproteiiniseksi välipalaksi kelle hyvänsä. Myös lapset voivat nauttia tätä vanukasta. Saatavana neljä herkullista makua: suklaa, mansikka-valkosuklaa, vanilja ja banaani-kinuski.

Protein Pudding ei sisällä LAINKAAN lisättyä sokeria tai muita puhdistettuja hiilihydraatteja. Protein Pudding ei myöskään sisällä keinotekoisia aromeja tai väriaineita, aspartaamia, gluteiinia, transrasvoja, kollageenia tai geenimanipuloituja raaka-aineita.

Protein Pudding sisältää hulppeat 72 % proteiinia ja vain n. 1 %:n laktoosia eli annosta kohden vain n. 0,25 g. Niinpä Protein Pudding -valmistetta voivat käyttää melkein kaikki laktoosi-intolerantikot. Luonnollisesti laktoosi-intolerantikoiden pitää sekoittaa tuote laktoosittomaan maitojuomaan tai HYLA-maitoon tavallisen maidon sijaan. Täysin maidottoman tuotteesta saa sekoittamalla sen veteen.

Protein Pudding -valmiste on makeutettu sukraloosilla, joka on sakkaroosista eli pöytäsokerista valmistettu makeutusaine. Sukraloosia on tutkittu lukuisissa eläin- ja ihmiskokeissa. Sukraloosilla ei ole havaittu olevan mitään kielteisiä terveysvaikutuksia, ja mm. Euroopan komission tieteellinen komitea on todennut aineen turvalliseksi.

Pakkauskoko 1 kg. Pakattu muovipurkkiin. Pakkauksen ulko- ja sisäsinetti takaavat maksimaalisen tuoreuden. Pakkaus sisältää mittalusikan. Valmistettu EU:ssa EU:ssa tuotetuista raaka-aineista. Protein Pudding säilytetään huoneenlämmössä poissa lasten ulottuvilta. Viimeinen käyttöpäivä on merkitty pakkaukseen.

Käyttöohje: Sekoita kukkurallinen mittalusikka (n. 25 g) jauhetta n. 1 desilitraan kevyt- tai täysmaitoa tai vettä ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 2 tuntia. Tuote pitää nauttia 48 tunnin sisällä maidon lisäämisestä.

Ainesosat: munanvalkuainen, kaseiini, heraproteiinikonsentraatti, vähärasvainen kaakaojauhe, sakeuttamisaine (karrageeni), luontainen suklaa-aromi, suola (0,38 %), makeutusaine (sukraloosi)

Saatavuus Kuntokeskus Tzemppi
Hinta 1,0kg 36,90€   Hinta 0,5kg 23,90€

TEAM TZEMPPI LOGO 2014

HydroISO proteiinijauhe

Mitä HydroISO proteiinijauhe sisältää
Banaaninmakuisen HydroISO:n ainesosat ovat entsymaattisesti hydrolysoitu heraproteiini-isolaatti, soijalesitiini (emulgointiaine), luontainen banaaniaromi, väriaine E104 ja sukraloosi (makeutusaine). Soijalesitiini tekee jauheesta helposti nesteeseen liukenevan.

HydroISO:n keskimääräinen ravintosisältö per 100 g:
proteiinia 90 g, hiilihydraatteja 1 g ja rasvaa 1 g. (Banaaninmakuinen)

Saatavana 3 herkullista makua:
Mansikka, suklaa ja banaani.

Millaisessa pakkauksessa sitä myydään?
HydroISO:a myydään 1,8 kg:n muovipurkissa. Purkissa on 30 g:n mittalusikka. Annoksia 60.

Miten HydroISO eroaa halvoista heraproteiinivalmisteista?
Ensinnäkin, HydroISO on ristivirtaukseen perustuvalla mikrosuodatuksella (CFM) puhdistettua heraproteiini-isolaattia, joten sen proteiinipitoisuus on erittäin korkea (n. 90 %). Vastaavasti laktoosin ja rasvan määrä on minimaalinen. Toiseksi, HydroISO on entsymaattisesti hydrolysoitu (esipilkottu), joten elimistö hyödyntää sitä erittäin nopeasti ja tehokkaasti. Näin ollen HydroISO soveltuu erityisen hyvin nautittavaksi ennen ja jälkeen harjoittelun.

Australialaistutkijat vertasivat hydrolysoidun heraproteiini-isolaatin ja kaseiinin (maidon pääasiallinen proteiini) kokeneilla voimailijoilla kymmenen viikon harjoitusjakson aikana (Cribb et al. 2006). Tulokset osoittivat, että hydrolysoitu heraproteiini-isolaatti tehoaa paremmin voimaharjoittelun yhteydessä kuin kaseiini. Tarkkaan ottaen rasvattoman massan lisäys heraryhmässä oli noin 5 kiloa, kun se taas kaseiiniryhmässä oli alle kilon. Lihasvoiman kasvu oli myös heraryhmässä merkitsevästi suurempaa kuin kaseiiniryhmässä. Mielenkiintoista oli se, että heraryhmässä myös kehon rasvojen määrä väheni merkitsevästi (-1.5 +/- 0.5 kg vs. +0.2 +/- 0.3 kg).

Eikö proteiinihydrolysaatit maistu yleensä varsin pahalle?
Kyllä, mutta HydroISO:n valmistuksessa käytetään huippumodernia proliinispesifistä kitkeryydenpoistomenetelmää, joka saa aikaiseksi neutraalinmakuista heraproteiinihydrolysaattia. Kyseinen menetelmä hyödyntää proliinispesifisiä ekso- ja endopeptidaaseja, sillä hydrolysaatin kitkerä maku johtuu lähinnä proliinitähteistä.

Tuotekehityslaboratoriomme työskenteli satoja tunteja erilaisten banaaniaromien ja makeutusaineiden kanssa täydellisen makureseptin luomiseksi mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista. Lopullinen versio sisältää juuri oikean määrän luontaista banaaniaromia ja sukraloosia. Sukraloosi on keinotekoinen makeutusaine, jonka turvallisuus on dokumentoitu lukuisissa eläin- ja ihmiskokeilla. Itse asiassa sukraloosi ei ole kovinkaan keinotekoinen aine, sillä se valmistetaan pöytäsokerista (sakkaroosista).

Mitä HydroISO EI sisällä?
HydroISO ei sisällä geenimanipuloituja raaka-aineita, hormonihoitoa saaneiden lehmien maitoa, gluteiinia, lisättyä sokeria, aspartaamia tai keinotekoisia aromeja.

Saatavuus Kuntokeskus Tzemppi
Hinta 63,90€