Elän elämäni parasta aikaa ja olen kiitollinen jokaisesta uudesta päivästä johon saa herätä.

Näin ei ollut 4-vuotta sitten, jolloin vakava sairaus veti hetkessä maan jalkojeni alta. Minä sairastuin rintasyöpään. Minut murskasi tunne, että olin menettänyt oman elämäni hallinnan ja heitinkin hanskat tiskiin ajatellen, että tässä se nyt oli. Jouduin käymään läpi rankat hoidot ja se oli elämäni pahin kokemus fyysisesti ja henkisesti. Seitsemään kuukauteen mahtui useita sairaalajaksoja ja syöpähoitoja. Hoitojen jälkeen huomasin muuttuneeni niin henkisesti kuin fyysisestikin. Pahimmasta henkisestä kriisistä selvisin ihanan ja rakastavan perheeni tuella ja päätin, että minulla on vain yksi vaihtoehto. Päätin, että lopetan sairastamisen ja alan elää elämääni uudestaan entistä vahvempana ja rikkaampana. Käänsin sairauteni voitoksi, päätin nousta tuhkasta kuin Feenikslintu.

Painoin lähes 80kg

Fyysisesti olin muuttunut hurjasti, diagnoosin jälkeen painoni oli noussut 14kg, painoin lähes 80kg. Niinpä 2012 tammikuussa tein kokonaisvaltaisen elämäntaparemontin. Ruokavalioni meni kokonaan uusiksi. En ole koskaan ollut makeiden herkkujen perään, mutta olen syönyt vääränlaista ravintoa ja aivan liian vähän. Sain itsekseni painoa pudotettua ja totuin nopeasti ravinteikkaampaan ruokaan. Aloin myös treenaamaan neljä kertaa viikossa.

Tarvitsin ammattilaisen apua

Vuoden jälkeen huomasin, että haaveilemaani kehitystä ei enää tapahtunut vaikka noudatin tarkkaa ruokavaliota ja treenasin. Paino pysyi samana ja turhautuneena tuli repsahdettua herkuttelemaan ja sain muutaman lisäkilon takaisin. Totesin, että tarvitsin ammattilaisen apua, jotta kovalla työllä pudottamani paino ei tulisi takaisin ja saisin uutta potkua ja motivaatiota haaveilemani kropan rakentamiseen. Otin yhteyttä kuntokeskus Tzemppiin ja tein vuoden valmennussopimuksen Jani Rajalan ja Jeve Ojalan kanssa. Valmennussopimukseen kuului perusteellinen tavoitteitteni kartoittaminen, treeniohjelma ja kehitystä tukeva kuntosaliohjelma sekä valmentajien tuki ja neuvot.

Ammattilaisten ohjeilla painoni on pudonnut, vaatekokoni pienentynyt, kroppa kiinteytynyt ja olen saanut hankittua kaipaamaani lihasmassaa vartalooni. Painoa on pudonnut yhteensä 14 kiloa ja oloni on mahtava ja energinen.

Olen 47 vuotias kolmen lapsen äiti ja kahden pienen pojan mummu.

Kolmatta lastenlasta odotellaan jo malttamattomana. Teen kolmivuorotyötä hoitoalalla ja opiskelen, treenaan salilla 4-5 kertaa viikossa ja lenkkeilen koirieni kanssa. Mielestäni ajankäyttö on priorisoinnista kiinni, minä en keksi enää tekosyitä liikunnan välttämiseen vaan liikunta kuuluu jokaiseen päivääni.

Kiitokset kuuluvat

Haluan kiittää kaikesta tuesta ja rakkaudesta ihanaa perhettäni, miestäni Juhaa, lapsiani Jennaa, Janniinaa ja Jonia, vävypoikiani sekä perheemme pienokaisia Nikoa ja Nuuttia. Te kaikki tuotte paljon iloa ja onnea elämääni.

Kiitokset kuuluvat myös Tzempin mahtavalle porukalle ammattitaitoisesta ohjauksesta, tuesta ja kannustuksesta sekä hauskasta seurasta. Suosittelen lämpimästi Tzempin valmennusta jokaiselle, joka haluaa parantaa elämänlaatuaan ja sen myötä ulkoista olemustaan.

Kiitokset myös rautaiselle treenikaverilleni Annika Vainiolle mahtavan kannustavasta treeniseurasta.

Liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat nykyään itsestään selviä asioita elämässäni.