Tzemppi vie mennessään olit sitten kuntoilija ja hardcore treenaaja.

Olen Kai Nurminen ja ikää on kertynyt 52 vuotta. Perhe muodostuu kahdesta pojasta ja vaimosta. Koirastakin on ollut puhetta (tai siis minä olen puhunut) mutta lupaa ei ole tullut. Olen syntyperäinen kauttualainen ja harrastuksiin ovat kuuluneet käsipallo (K-74) ja jalkapallo. Jalkapalloa tuli pelattua aika tosissaankin. Myöhemmin mukaan tuli myös Krav Maga, josta nyt olen joutunut pitämään pientä taukoa. Töissä olen Eskimo Finland Oy:ssä, toimipaikkana Lappi. Työ on paljolti toimistotyötä, joten liikunta on minulle aivan välttämätöntä.

Yritin muistella ensikosketustani Tzemppiin, mutta mielestäni se on ollut siinä aina ja aina minä olen siellä käynyt. Vanha Urheilutalon punttisali on myös tullut tutuksi, mutta tällä hetkellä Tzempin laitevalikoima sopii kuntoiluuni paremmin.

Pientä taukoa lukuunottamatta olen liikkunut aina, suurimmaksi osaksi suunnittelematta ja hyvinkin impulsiivisesti. Impulsiivisuudessa on se huono puoli, että toiminta tuppaa menemään maaniseksi ja sitten sen jälkeen ollaan taas tovi tekemättä mitään. Paino alkoi olla jo lähellä 120 kg:aa, kun otsa alkoi kostumaan kesken kenkien laiton ja mieleen tulivat ne kuuluisat sanat: ”jotain tarttis tehrä”. No, siitä paikasta aloitettiin Tzempin kanssa tekemään toimintasuunnitelmaa tilanteen korjaamiseksi. Keskustelu oli helppoa ja tuloksia alkoikin tulla suht’ koht nopeasti. Henkilökunnalta olen aina saanut vastaukset kysymyksiini eikä ”ongelmiani” ole koskaan ylenkatsottu.

Tzempistä on tullut minulle tavallaan vanhan ajan ”Esson baari”, jossa näkee tutut ja pääsee vaihtamaan kuulumiset muutenkin kuin treenaamisen merkeissä. Päivät kun muuten tuppaa menemään työn merkeissä. Henkilökunta on minun makuuni juuri sopivan hullua, mutta toki he tarpeen vaatiessa osaavat käyttäytyäkin. Tzempissä arvostan eniten ilmapiiriä – sinne on aina mukava mennä ja vaikka itsellä olisi hieman heikko päivä niin siellä se olo paranee. Vaikka itse käytän lähinnä vain kuntosalipalveluita niin tarpeen vaatiessa myös muita palveluita on saatavilla. Henkilökunnan ravinto- ja harjoittelutietämys on huippuluokkaa.

Jos tuo sama lause ”jotain tarttis tehrä” pyörii mielessäsi niin ota rohkeasti askel kohti Tzemppiä joko Kauttualle tai Laitilaan ja takaan että asiat alkavat luistaa. Jos kuulut +50v ikäryhmään ja ajattelet, että ikä on jotenkin rasite niin sen voit heti unohtaa… Suurin osa tzemppiläisistä harrastaa kuntoilua omaksi ilokseen eikä kilpailemisen takia. Omat kokemukseni annan mielihyvin halukkaiden käyttöön, Sannalta saa yhteystiedot niin voitte sitten lähestyä ”alan vanhempaa harrastajaa” kysymyksinenne. Suurin kynnys on se ensimmäinen kerta, sen jälkeen Tzemppi vie mennessään olit sitten kuntoilija ja hardcore treenaaja.

Yhteenvetona voisin todeta että olkoon tavoitteenasi sitten määräaikainen dieetti, ruokailutottumusten kokonaisvaltainen muuttaminen, kuntoilu,voimanosto, kehorakennus tai fitness niin Tzempistä saat avun. Nähdään Tzempissä. Ja aina voi ottaa hihasta kiinni jos on jotain kysyttävää.