Moikka! Olen Kosken Marja täältä Säkylän Karhunsuolta.

Ikää on kertynyt 49 vuotta ja perheeseeni kuuluu aviomieheni Rauno, kohta 16 vuotias poikamme Ville ja rakas labradorimme Osku. Olen töissä Kivikylän Kotipalvaamossa Säkylän tehtaalla ja siinä saman katon alla olen ollut vuodesta 1984. Tehtaan nimi vain on vuosien saatossa muuttunut muutamaan otteeseen. Työnkuvaani kuuluu erilaisten kypsien tuotteiden pakkaus ja teen säännöllistä vuorotyötä, josta pidän erittäin paljon jo senkin takia että iltavuoroviikolla minulla on aamupäivisin omaa aikaa tehdä omia juttujani, kuten käydä aamulla aikaisin salilla, mistä pääsemmekin itse aiheeseen. Olen aina ollut suht liikunnallinen ja ala-asteikäisenä ulkona oleminen oli se ykkösjuttu. Talvisin hiihdimme ja luistelimme ja kesäisin pelasimme pesäpalloa ja melkein asuimme järvessä -oi niitä aikoja!! Yläasteen jälkeen oli aika suunnitella jatko-opintoja, en oikein tiennyt mitä olisin halunnut opiskella ja niinpä suuntasin talouskouluun Loimaalle. Kesän tullessa menin kesätöihin Broilertalolle ja työelämä vei mukanaan niin, että opiskelut unohtuivat. Sitten tapasinkin tulevan mieheni ja muutaman vuoden kuluttua aloimme rakentaa taloa ja sinä aikana en varmaan liikkunut yhtään. Siinä meni 3 vuotta näperrellessä ja minulle oli selviö, että kun pirtti on valmis niin heti otan taloon koiran.,Niin teinkin ja sain liikkumisen kipinän taas takaisin. Ravasimme metsät ristiin rastiin ja välillä aina Huovinrinteellä harjun ihanissa maisemissa, kunnes aloin kaipaamaan jotain muutakin. Silloin alkoi lehdissä olla juttuja kuntosaliharjoittelusta, jota minäkin halusin koittaa! Niinpä löysin itseni Mallan salilta, tykästyin heti ja jatkoin useamman vuoden sillä tiellä. Tiedä sitten oliko siinä mitään tekniikkapuolta mukana, mutta eipä se haitannut tahtia. Sitten tulin raskaaksi ja minulle tuli sellainen pakollinen paussi ja salilla käynti jäi kokonaan useammaksi vuodeksi.

Köyliön fysioterapian katon alle avattiin aikoinaan pieni mutta tosi hyvillä laitteilla varustettu sali, jossa aloin käydä heti sen auettua. Jatkoin vuosia kunnes näin paikallislehdessä ilmoituksen Kauttualle avattavasta kuntokeskuksesta. Siinä vaiheessa rohkeuteni ei vielä riittänyt sisäpuolelle asti menemiseen. Lukemattomia kertoja ajelin ohi ja ajattelin, että sitten seuraavalla kerralla. Näitä seuraavia kertoja taisi tulla aika monta…Kunnes sitten kerran ajaessani ohi tein extemporeäkkijarrutuksen ja menin nopeasti ovesta sisälle, ennen kuin rohkeuteni ehti pettää 😀 Ja Sannahan siellä oli juuri vetämässä naisille circuittuntia, muistan sen huudon: ”No niin naiset, antaas mennä!” Minäkin liityin jäseneksi ja sitä en ole kertaakaan katunut! Jumppakokeilemisen aloitin Bodypumpista ja Circuitista ja tykästyin niihin heti. Ei haitannut, vaikka välillä töpeksin, sillä tunnilla jokainen keskittyy omaan tekemiseensä, ei toisiin jumppaajiin. Kuntosalia en vaihtanut vielä tässä vaiheessa, koska olin niin tottunut käymään Köyliössä, koska siellä oli niin sanotusti ”naisten sali” ja siellä näki harvemmin miehiä. Mutta olihan se vähän hullua käydä Kauttualla ryhmäliikunnassa ja Köyliössä salilla. No,tämäkin asia muuttui Sannan avustuksella. Kerran kun olin Tzempissä silloisessa Eskolan Tommin tatuointihuoneessa niin Sanna pyyhälsi sisään ja sanoi minulle, että ”Mää olen kyllä vähän aatellut, että saisit vaihtaa tähän meidän salille”. Joten niin minä vaihdoin.

Vasta Tzempissä olen oppinut miten liikkeet tehdään oikeaoppisesti ja tästä kuuluu suurin kiitos Rikulle, joka on minulle tehnyt monta hyvää saliohjelmaa. Ohjelmat on aina käyty yhdessä läpi liike kerrallaan, opeteltu tekemään oikein ja AINA voi kysyä ja pyytää neuvoa, jos on jotain unohtanut. Myös pari ruokavaliota minulle on Tzempissä tehty ja niihin olen ollut erittäin tyytyväinen, koska suurimman osan elämääni olen ollut sellainen painon kanssa jojoilija. Ylipainoa minulla on aina ollut jonkin verran, mutta nyt paino on aika kivuttomasti pysytellyt samoissa lukemissa, tästäkin KIITOS TZEMPIN. Te kaikki, jotka mietitte liikunnan aloittamista, tulkaa ihmeessä kokeilemaan Tzemppiä! Täällä on aivan mahtavat ohjaajat ja kaikkea saa tulla kokeilemaan ensimmäisen kerran maksutta. Tzempissä on supermahtavat spinningtunnit ja ne ovatkin yksi omista lemppareistani. Lisäksi täällä saa uusia ystäviä ja aina on kiva vaihtaa kuulumisia toisten kanssa. Tzempistä on ainakin minulle tullut tärkeä osa elämääni ja aion jatkaa tätä niin kauan kuin pystyn. Jos et rohkene tulla yksin, ota kaveri mukaan, sillä tämän parempaa paikkaa ei ole!

Hyvää ja antoisaa syksyä kaikille!