Veera, kuukauden ohjaaja

Olen 32-vuotias sairaanhoitajana ja tuntiopettajana Satakunnan ammattikorkeakoulussa pääasiallisen leipäni tienaava ikuinen opiskelija. Päätöideni lisäksi suoritan opettajaopintoja Tampereen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja minun pitäisi valmistua jouluksi 2016. Katsotaan taas sitten mikä olisi seuraava opiskeluprojekti…Eihän tässä ole kuin vasta suoritettu lähihoitaja-, sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, ylempi korkeakoulu- ja nyt tuo opettajantutkinto 😀 Kaiken tämän keskellä harrastan liikuntaa miltei kaikissa sen muodoissa. Pienestä pitäen olen liikkunut ja kokeillut kaikkia mahdollisia lajeja: jalkapalloa, sulkapalloa, pesäpalloa, laskettelua, sählyä, telinevoimistelua jne. Oli siinä joskus äiteellä kiire kuskata tytärtään harrastuksiin! Eikä ne harrastukset liikuntalajeihin loppuneet, pitihän sitä pianoakin soittaa, ratsastaa, laulaa jne.

Rakkaimpia lajeja minulle ovat nykyään kuntosali, Tzemppipumppi, spinning, hiihto ja juoksu. Viime talvena innostuin vielä opettelemaan luisteluhiihtoa, kun tuli hankittua kunnon välineetkin. Vähän sama juttu kävi vuosia sitten juoksun kanssa, kun silmiin osui hyvännäköiset juoksulenkkarit. Välineurheilua kenties…? Mutta kyllä ne välineet pitääkin olla kunnossa, kun viikkooni kertyy erilaisia liikuntamuotoja viidestä jopa kymmeneen tuntiin. Ja kyllä – silti minulle elintärkeää on myös kunnon yöunet! Jos ei 8 tuntia unta tule täyteen, voi sitä vierestä heräävää kaveri parkaa, kun nousen sängystä ylös. Ja uskokaa tai älkää – muitakin harrastuksia löytyy! Kaikenlainen remppaaminen ja pikku rakentelu seuraa myöskin elämässä koko ajan mukana. Lisäksi olen mukana monenlaisessa yhdistystoiminnassa. Muutaman kerran vuodessa kuitenkin otan viikon tai kaksi ihan rauhallisesti kroppaa ja mieltä lepuutellen pohjoisessa tai vaihtoehtoisesti etelän lämmössä. Mutta silloin, kun jotain tehdään, niin se tehdään täysillä unohtamatta kuitenkaan sitä pientä pilkettä silmäkulmassa, kuten kuvakin jo kertoo…

Kun kuntokeskus Tzemppi avasi ovensa reilu viisi vuotta sitten, olin jo ennakkoon käynyt ostamassa jäsenyyden ja kymppikortin. Kokeilin kaikkea mahdollista ryhmäliikuntatarjontaa, jota oli Tzempissä runsaasti. Silloin viimeistään tajusin, että minun juttuni on LIIKUNTA ja lajeista mieluisin lihaskunto ja kaikki, joissa hiki lentää! Täysillä pitää tehdä, jotta saa kaikki ajatukset päästä tyhjennettyä ja silloin keskityn vain treenaamiseen. Voi sitä oloa kunnon hikijumpan jälkeen. Kyllä siinä maistuu niin uni kuin ruokakin ja stressi tai paha mieli on totaalisesti poissa! Kokeillessani eri lajeja, tajusin myös sen, että vaikka minulta lauluharrastukseni puolesta löytyy rytmitajua, niin tanssillisissa ja ”hitaissa” lajeissa kaksi vasenta jalkaani menevät sekaisin ja tällä kropalla ne lajit lisäksi näyttää tosi hassulta! Joten olenkin sittemmin pitäytynyt vain niissä voimailulajeissa…

kun olin puolitoista vuotta ahkerasti jumppaillut Tzempissä, Tzemppi tarjosi minulle tilaisuuden kouluttautua Bodypump ohjaajaksi. Siitä sitten lähtikin minun ohjaajaurani. Tzempissä olen ohjannut vähän kaikkea laidasta laitaan; pumpista circuittiin ja spinningistä kehonpainoharjoitteluun, vain mielikuvitus on ollut rajana! Olen käynyt myös kehonpaino-ohjaajakoulutuksen ja pyrin muutenkin jatkuvasti kehittämään itseäni jumppaohjaajana. Tzemppi on myös mahdollistanut innostukseni kokeilla monenlaisia uusia ryhmäliikuntatunteja! Tällä hetkellä ohjaan Tzempissä Tzemppipumppia, reisi-vatsa-pakara -jumppaa, spinningiä ja kansalaisopiston kehonpainoharjoitteluryhmää.

Tzemppi on minulle toinen koti. Sinne on aina hyvä tulla, huonokin päivä muuttuu kummasti paremmaksi, kun Sanna ja pojat tervehtivät iloisesti tiskin takaa ja kysyy kuulumisia tai muuten vaan jauhetaan niitä näitä ja parannetaan maailmaa. Siihen päälle kunnon jumppa innokkaine ja ihanine jumppaajineen, niin ei voi enää olla suupielet alaspäin! Koko Tzempin ohjaaja- ja omistajaporukasta on tullut vuosien varrella enemmän kuin kollegoita ja ”pomoja”. He ovat ystäviä isolla Y:llä! Samoin kuin monista vuosia jumpissa käyneistä asiakkaista on tullut niin tuttuja, että naamakirjassa kirjoitellaan päivän kuulumisia ja tuntien jälkeen höpötellään niitä näitä! Liikunta on uskomaton laji, se yhdistää jollakin hienolla tavalla ihmiset yhteen ja se yhteenkuuluvuuden tunne on jotain, minkä jokaisen tulisi kokea! Eli ei muuta kuin kaikki liikkumaan hienot puitteet siihen antavaan, meidän kaikkien yhteiseen Kuntokeskus Tzemppiin! Nähdään siellä!

Veerasta sanottua:

“Vauhtimimmi, reipas ja iloinen”
“Pistää tekemään”
“Vahva, mukaansa tempaava, ammattitaitoinen ja kannustava”
“Paras ryhmäliikuntaohjaaja!”

Ohjaajien/kollegoiden kommentteja:

“Energinen, hauska ja iloinen pakkaus!”
“Ei tumma ja tulinen vaan VAALEE JA VAUHDIKAS!”
“Energinen monitoiminainen, jolta sujuu positiivisella asenteella hyvin monenlaisen ryhmäliikunnan ohjaaminen.”
“Räväkkä tehopakkaus Veera, oikea superwoman! Tältä pimulta nousee rauta ja hoituu vaikka remppahommat. Hän on aina valmis auttamaan muita. Hyvä ystäväni!”