Hei! Olen Jouni Rintala, 33-vuotias mies ja olen neljän lapsen isä.

Asun tällä hetkellä Laitilassa vaimon ja kahden tyttäremme kanssa. Olen työskennellyt Saint-Gobainilla Ihodessa vuodesta 2009 asti Stock coordinaattorina. Vapaa-aika menee pääasiassa kotona lasten, kahden koiramme ja kahden kissamme kanssa temmeltäessä.

Tzemppiin tutustuin, kun sain vaimoltani ja vanhemmiltani joululahjaksi lahjakortin hyvinvointivalmennukseen. Ajatuksena oli saada apua parempaan, terveellisempään ja aktiivisempaan elämään. Aluksi ajatus vähän pelotti mutta vähän aikaa miettineenä päätin lähteä innokkaasti mukaan.

Nuorempana tuli liikuttua aktiivisesti ja pelattua ihan nuorten SM-sarjaa koripallossa. Kun nuorten sarjat loppui ja olin käynyt armeijan, muutin opiskeluni vuoksi Helsinkiin. Silloin alkoi kilot lisääntyä salakavalasti liikunnan puutteen ja huonon ruokavalion vuoksi. Palasin Uuteenkapunkiin opiskeluideni jälkeen, mutta koska myös lapsuuden kaverit olivat pääasiassa muuttaneet pois ei enää tullut liikuttua aktiivisesti. Kynnys uuden aloittamiseen oli noussut, koska kilojakin oli kertynyt aikalailla.

Omat aikaisemmat yritykset painonpudotukseen ovat olleet lähinnä kuureja nälkää vastaan, joten kilot tulivat aina nopeasti takaisin.  Tzempissä valitsin Rikun hyvinvointivalmentajaks ja hän teki minulle ruokavalion ja saliohjelman. Olo oli innostunut ja löysin pikkuhiljaa kadotetun ilon liikunnasta ja sen mahtavan fiiliksen ja euforisen tunteen, kun on itsensä rääkännyt aivan loppuun. Olin jo tyystin ehtinyt unohtanaa. Rikun tsemppauksesta sain myös lisää energiaa ja virtaa varsinkin alkuun pääsemiseksi, koska en ollut salilla aiemmin juuri koskaan käynyt. Vaikka monenlaista urheilua olin nuorempana kokeillut niin saliharjoittelua en ollut aktiivisesti aiemmin tehnyt. Myös ruokavalio toimi hyvin ja kilot alkoivat karista nopeaa tahtia, mikä tietenkin kannusti jatkamaan. Sain tukea myös kotoa, kun muukin perhe söi terveellisemmin ja vaimo valmisti usein ruokavalioon kuuluvat ateriat ollessaan lasten kanssa kotona. Uutta haastetta projektiin toi helmikuussa syntynyt kuopus ja tietysti kesä, joka vaan vetää niin helposti ruokavalion sekaisin. No, nyt taas syksyllä olen uutta tarmoa ja intoa täynnä salilla treenaamassa ja karistamassa kesäkiloja pois ?

Tammikuussa aloitetun elämäntapaprojektin myötä on painoa pudonnut n. 20 kg. Olo on energisempi ja jaksan paremmin niin kotona kuin töissäkin. Kiireellisen arjen takia käyn pääsääntöisesti salilla ennen töihin menoa. Kun jaksaa huonostikin nukutun yön jälkeen aamulla ennen töihin menoa raahautua salille, palkitsee se loppupäivällä energisemmällä ololla sekä fyysisesti että henkisesti. Vielä kun muistaa syödä oikein niin olo on mahtava!

Tzempissä on asiantunteva sekä motivoiva ja hyvä henkilökunta. Heiltä saa apua tarvittaessa niin saliharjoitteluun kuin ruokavalioon tai vaikka vitamiinien suhteen. On sieltä muutama uusi tuttavuuskin löytynyt. Salille on aina mukava mennä, kun tietää ettei kukaan katso pitkään, vaikka aloittelija onkin. Minut on otettu siis hienosti vastaan ja se on myös hienoa, kun salille pääsee silloin kun se parhaiten itselle sopii.

Parempaa lahjaa en olisi voinut silloin aikoinaan jouluksi saada. Paljon olen tehty töitä ja vuodattanut hikeä mutta projekti – tai voin jo sanoa, että elämäntapa – jatkuu edelleen. Tzempistä olen saanut avaimet hyvään ja terveelliseen syömiseen ja aktiivisen liikkumisen ja siitä on tullut osa elämääni. Tulen varmastikin jatkamaan tätä harrastusta vielä useamman vuoden omaksi ilokseni ja osana terveellisempänä elämää. Tzemppiin kannattaa tulla kokeilemaan, koska jo pienikin teko vaikuttaa myönteisesti omaan hyvinvointiin ja elämään. Täällä kaikki ottavat uudet tulokkaat kivasti vastaan ja ei tarvitse pelätä, että muut nauraisivat, päin vastoin – Tzempissä tsempataan toinen toisiaan!

Jouni