Tanja, kuukauden ohjaaja

Olen 31-vuotias fysioterapeutti ja kilpamelojana tunnetuksi tullut euralainen elämäntapaurheilija. Leipätyötäni teen Euran kunnan palveluksessa ja melontaa harrastan maajoukkuetasolla. Tzempissä olen toiminut spinningohjaajana aivan Tzempin perustamisesta, vuodesta 2011 alkaen.

Liikuntaa olen aktiivisesti harrastanut 11-vuotiaasta lähtien. Alkuun lajejani olivat juoksu, hiihto, aerobic ja uinti. Kilpamelonnan pariin löysin 16-vuotiaana, kun kasvuikään liittyneet polvikivut haittasivat juoksuharrastusta. Sittemmin olen panostanut melontaan tosissani ja laji on vienyt minut useampiin arvokisoihin; parhaana tähänastisena sijoituksenani on kahdesti maratonmelonnan MM-kisojen 14.sija naisten yleisessä sarjassa. SM-mitaleja on vuosien saatossa kertynyt reilut 60.

Olen aina nauttinut treenata paljon ja kovaa. Melonnan lajiharjoittelun ohessa rakkaimpia lajejani ovat pyöräily ja talviaikaan hiihto, spinning ja kuntosaliharjoittelu. Hiihdossa talven kohokohtani on Pirkan 90 km hiihto, johon olen osallistunut vapaalla hiihtotavalla neljästi. Viime talvena kun Tzemppiin hankittiin Concept 2 sisäsoutulaite, aloitin määrätietoisen soutuharjoittelun ja voitin sisäsoudun Suomen mestaruudet 10 km:lta ja puolimaratonilta. Tästä innostukseni sitten jatkui menneenä kesänä myös avovesisoutuun ja kisaamaan kirkkovenesoudussa. Treenien ja kisojen ohessa minulle hyvin rakas harrastus ympäri vuoden on tanssi. Käyn lavatansseissa mahdollisuuksien mukaan lähes viikoittain parini kanssa. Tanssilajeista taittuvat kaikki perustanssit ja lisää oppia saa tanssikursseilta.

Miten minusta sitten on tullut spinning-ohjaaja? Se oli yksi lukion valinnaisen liikunnan tunti vuonna 2002, kun matkasimme Poriin kokeilemaan spinningiä. Silloin kuntokeskuksia oli vain kaupungeissa. Olin heti aivan myyty; ihastuin spinningiin kerrasta niin, että menin tunnin päätteeksi kyselemään ohjaajalta miten ja missä ohjaajakoulutuksen voi suorittaa. Minulle oli heti selvää, että haluan nimenomaan ohjata. Asia jäi kuitenkin vuosiksi, koska matka Poriin tai Raumalle ohjaamaan ei olisi houkuttanut. Sitten syksyllä 2010 huomasin paikallislehdestä ilmoituksen, jossa kerrottiin kuntokeskus Tzempin aukeamisesta tammikuussa 2011 Kauttualle ja sinne haettiin ohjaajia. Otin oitis yhteyttä Janiin ja pääsin suorittamaan FAF:n indoorcycling-koulutuksen Helsinkiin. Ja tästä spinning-ohjaajaurani Tzempissä sitten alkoi. Ja vuosien myötä kokemusta on karttunut. Ja mikä on säilynyt….olen edelleen aivan yhtä innoissani spinningin ohjaamisesta!!

Isoin kiitos kuuluu ihanille asiakkaille! Mahtavimpia hetkiä ovat olleet tunnit, kun sali on täysi ja liikunnan ilo on aivan käsin kosketeltavaa! Mutta aivan yhtälailla huippuhetkiä on koettu pienemmälläkin porukalla.

Ohjaajana haluan olla kannustava ja innostava, helposti lähestyttävä. Minulle tärkeintä ohjaajana on, että tunneilleni olisi helppo tulla ja aivan jokainen saisi kokea liikunnan tuomaa hyvää oloa ja nautintoa. Tuntieni ohjelmat ovat taatusti tehokkaita ja hikitakuu on varma!

Tzemppi on paikka, johon on aina yhtä mukava tulla. Ilmapiiri on rento ja kannustava, aina löytyy kaveria vaihtaa kuulumisia ja rupatella niitä näitä. Työyhteisönä meillä on ohjaajien ja ”pomojen” kesken todella hyvä tiimi, on helppoa mennä itse ohjaajana myös mukaan toisten tunneille. Jos on huolia, niitä kuunnellaan ja asiat järjestellään sopimaan.

Tzemppi on paikkana ainutlaatuinen. Tzempissä on vahvasti läsnä liikunnan mukanaan tuoma yhteenkuuluvuuden tunne. Tzemppiin on aivan jokainen tervetullut. Lähtötasosta tai tavoitteista riippumatta. Jokaista pyritään ohjaamaan ja tukemaan aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Aloitetaan siis uusi alkanut vuosi yhdessä ilolla liikkuen! Nähdään Tzempissä!