Euran Urakointipalvelu Ky

Euran Urakointipalvelu on Euraan vuonna 2002 perustettu yritys ja se tarjoaa elintarviketeollisuuden hygieniaratkaisuja Satakunnan ja Turun alueella. Työntekijöitä yrityksellä on noin 90.

Toimitusjohtaja Pasi Muuvila on harrastanut aktiivista kuntosaliharjoittelua jo vuosia, mutta terveellinen syöminen puuttui ja liikakilot vartalossa alkoivat ahdistaa. Pasi huolestui myös yrityskumppaninsa terveydestä sekä hyvinvoinnista ja siksi halusi laittaa yrityksen johtoryhmän kerralla kuntoon.

Näin saatiin kuntoprojektiin mukaan itse toimitusjohtaja Pasi Muuvila, varatoimitusjohtaja Rami Koivisto, projektipäällikkö Tero Halme ja aluepäällikkö Rami Salminen. Pienen suostuttelun jälkeen ja firman rahallisen panostuksen avulla projekti käynnistettiin ja Pasi otti yhteyttä Kuntokeskus Tzempin henkilökuntaan. Siitä alkoi perusteellinen kunnon kohotuksen suunnittelu miehiä varten.

Jokaiselle miehelle tehtiin alkukartoitus, Inbodykehonkoostomusmittaus ja arvioitiin lähtötaso. Näiden pohjalta räätälöitiin jokaiselle yksilöllinen kuntosali ja ravinto-ohjelma. Alkupunnitus tulokset lyötiin taulukkoon ja näin saatiin herrasmiehille samalla pieni vedonlyönti aikaiseksi pudotettavasta painosta. Treenit käytiin läpi oman personal trainerin kanssa ja jokaisen projektiin kuuluin 4kk:n seuranta. Tämä mahdollisti sen, että valmentaja oli asiakkaan lähellä koko ajan, jos tarvetta kysymyksille tulisi.

Kaikilla miehillä oli lähes samankaltaiset tavoitteet: pudottaa painoa, parantaa fyysistä kuntoa ja voida yleisesti paremmin. Tzemppi oli yritykselle mieluisa ratkaisu, koska sen monipuoliset palvelut mahdollistivat sen, että saatiin koko projekti ja paketti saman katon alle. Lisäksi yritys kävi kerran viikossa omalla spinningintunnilla ja sinne oli kaikki yrityksen työntekijät tervetulleita.

Kunnonkohotusmatkalla oli myös haasteita. Aluksi Terolla ja Ramilla hankaluutta toivat ruokien valmistaminen ja siihen käytettävä aika, mutta muutaman viikon päästä homma toimi jo paljon paremmin. Ruoka-annokset tuntuivat isoilta, koska terveellisesti koostetut ateriat olivat miehille täysin uutta ja kukaan ei uskonut, että syömällä oikeasti laihtuu! Miesten kilot karisivat, fiilikset olivat hyviä ja porukan yhteishenki korostui matkan varrella. Kukaan ei välttynyt herjalta, jos olikin tippunut 200g vähemmän kuin työkaverilla. Terveellisen ruoan tuoma energisyys oli myös aivan eri luokkaa kuin aikaisemmin. Kaikilla miehillä oli myös samankaltaisia kokemuksia terveellisemmästä elämästä: unenlaatu parani, oli paljon virkeämpi, töissä jaksoi paremmin ja koko mies oli muuttunut!

Jokaiselle alkoi muodostua oma rytmi työn, perheen, harjoittelun ja levon suhteen. Pasi ja Rami K innokkaina aamu treenaajina painuivat salille aina ennen työpäivää klo 5.00 ja Tero ja Rami S puolestaan ottivat työpäivän päätteeksi tavan käydä salilla. Terolta hävisi vuosia vaivanneet selkävaivat, vatsavaivat ja närästys taisi loppua koko porukalta. Pasin kokonaiskolesteroli oli projektin alussa yli 7 ja nykyään tuo sama arvo on 3.4. Myös korkea verenpaine tippui normaaliin lukemiin. Kaikilla miehillä parani terveystarkastuksessa veriarvot ja tulokset olivat näin päätä huimaavia!

Neljän hengen miesporukka pudotti neljän kuukauden aikana yhteensä melkein 80 kiloa ja Inbodykehonkoostumusmittauksen mukaan kaikkien lihasmassa kasvoi painonpudotuksesta huolimatta.

Projektista jäi miesten elämään paljon hyvää: kaikki jatkavat saliharjoittelua ja jokainen kiinnittää enemmän huomiota tällä hetkellä ravintoon ja sen merkitykseen.
Kuntokeskus Tzempin puolesta voidaan sanoa, että projekti oli erittäin onnistunut ja saimme yritykselle annettua juuri sen, mitä he halusivat. Jokainen mies päätti laittaa itsensä loppuelämäksi kuntoon ja he tekivät sen toisiaan tukien. He ovat loistava esimerkki siitä, miten pieni päätös aikaansaa isoja asioita.
Oli sitten yrityksessä tavoitteena työyhteisön ilmapiirin parantaminen, fyysisen kunnon kohottaminen, ruokailutottumusten korjaaminen, yhtiön tuloksen parantaminen tai yhteishengen luominen, uskomme, että kaikki lähtee hyvinvoivasta työntekijästä ja työyhteisöstä. Ammattilaisen avulla rauhassa ja järkevästi suunniteltu hyvinvointipaketti tuo varmasti jokaisen rahallisesti panostetun euron yritykselle takaisin moninkertaisena. Lisäksi hyvinvointiin panostaminen osoittaa yrityksen henkilökunnalle, että he ovat yritykselle tärkeitä ja arvokkaita työntekijöitä.

Euran Urakointipalvelu jatkaa yhteistyötä tälläkin hetkellä Kuntokeskus Tzempin kanssa ja uusia projekteja on jo aloitettu! Kuvissa Euran Urakointipalvelun toimitusjohtaja Pasi Muuvila ennen ja jälkeen projektin. Miestä ei samaksi kuvista tunnista ja sille voi jo yhden konjakin napsaista!