Emilia, kuukauden ohjaaja

Olen 25-vuotias liikunta-alan yrittäjä, koulutukseltani liikuntaneuvoja ja personal trainer. Työkseni liikutan ja autan ihmisiä voimaan paremmin. Jotta onnistun työssäni, on minun pidettävä huolta myös itsestäni. Olen harrastanut liikuntaa ja urheilua pikkutytöstä saakka. Päälajeina taustalla ovat olleet ringette (13 vuoden kokemuksella) ja pesäpallo (9 vuoden kokemuksella). Aktiivinen kuntosalitreenari olen ollut vuodesta 2013 saakka. Tälle kilpailuhengen omaavalle nuorelle naiselle kuntosalitreenarin status ei kuitenkaan riittänyt, joten keväällä 2015 kilpailin ensimmäisen kerran body fitnessissä.

Se oli muistaakseni helmikuu vuonna 2013, kun aloitin TJ Rajalan valmennuksessa. Kolmannella valmennustapaamisella hän taisi tajuta, että tälle mimmille liikunta ja urheilu ovat sydämen asia. Sen seurauksena hän esitti suuria tunteita herättäneen kysymyksen ”tulisitko
meille töihin?” Tuo hetki pääsi ”once in a lifetime” -listan kärkeen. Syy, miksi hakeuduin valmennukseen, oli muutaman kuukauden päässä olevat pääsykokeet. Työtarjous jä- tettiinkin siinä vaiheessa käsittelemättä. Kun ammattikorkeakoulusta tuli kirje, että opiskelupaikkani oli jäänyt muutaman pisteen päähän, otin yhteyttä Janiin. Työtarjous oli vielä voimassa ja siitä se sitten lähti. Aloitin työt Kuntokeskus Tzempissä syksyllä 2013 ja tammikuussa 2014 oppisopimuskoulutuksen Varalan Urheiluopistossa.

Vaikka tammikuussa 2016 valmistuttuani lähdin kokeilemaan omia siipiäni yrittäjyyden maailmassa, Kuntokeskus Tzemppi on säilynyt yhtenä työpaikkanani aina vuodesta 2013 saakka. Ohjaan Laitilassa sisäpyöräilyä, circuit -kiertoharjoittelua, reisi-pakara-vatsa jumppaa, toiminnallista harjoittelua ja kehonhuoltoa. Suunnittelen kaikki tunnit itse. Niiden lähtö-ajatuksena on ”jokaiselle jotakin”. Tavoitteenani on luoda jokaiselle asiakkaalle onnistumisen ja liikunnanilon kokemus, ei epäonnistumisen. Duunia tehdään tosissaan, muttei liian vakavasti.

Kuntokeskus Tzemppi tarjoaa kattavan kokonaisuuden ryhmäliikuntaa ja hyvät puitteet kuntosaliharjoitteluun niin Eurassa kuin Laitilassakin. Suuri kiitos kuuluukin Kuntokeskuksen omistajille, Sannalle ja Janille, sekä kaikille sitä perustamassa olleille. He ovat luoneet paikan ja valinneet tiimiinsä huikeat ohjaajat, jotta virkistävä liikuntaelämys on taattu. Tul sääki kokeilema kui hyvä meininki siäl o!

”Voittaja ei luovuta, eikä luovuttaja voita!”

– Emilia