Outi, kuukauden ohjaaja

Energinen tervehdys,

Nenosen Outi täällä kirjoittelee teille. Olen Loimaalta maatilalta lähtöisin oleva pian 29-vuotias nainen. Ammatiltani olen diplomi-insinööri ja asumme aviomieheni ja kahden karvaisen kissan kanssa Eurassa.

Pikkutyttönä harrastuksiini kuului ratsastus ja hevosten kanssa touhuilu talleilla. Ratsastus kuitenkin jäi vähemmälle lähdettyäni opiskelemaan Tampereelle. Lukioaikana hurahdin erään Loimaalaisen kuntokeskuksen ryhmäliikuntatunteihin, joissa kävin aktiivisesti. Rakastuin siihen tunteeseen, jonka liikunta synnytti. Toki ratsastuskin oli liikuntaa, mutta hyvin erilaista. Ryhmäliikunnassa pääsin haastamaan itseäni mm. pitkillä spinningtunneilla. Tätä halusin ehdottomasti jatkaa myös Tampereella. Opiskeluaikanani tutustuin kahteen isoon kuntokeskusketjuun ja niiden toimintaan. Pikku hiljaa myös heidän isot kuntosalit alkoivat kiinnostamaan minua entistä enemmän ja osa ryhmäliikunnasta vaihtui kuntosalitreeneihin. Tuli opiskeluaikoina juostua pari puolimaratoniakin, kun halusin haastaa itseni.

Seurustelin nykyisen aviomieheni kanssa koko opiskeluaikani ja koska hän asui Eurassa, suuntautuivat hyvin monet viikonloppumatkani Euraan. Eurassa tutustuin ensimmäisen kerran liikuntamessuilla Rajalan Janiin ja hän sai minut kiinnostumaan myös ruokavalion ja lisäravinteiden vaikutuksesta treenaamiseen. Viikonloppuisin ja kesäisin ollessani Eurassa, kaipasin hyvää kuntosalia, ryhmäliikuntaa ja myös opastusta ruokavalioon. Ja kun Kuntokeskus Tzemppi perustettiin Kauttualle, olin viivana maksamassa ensimmäistä asiakkuuttani heille. Vuonna 2011 syksyllä aloitin ensimmäisen kerran Rajalan Janin valmennuksessa ja muutoksia tapahtui nopeasti. En ollut yksin osannut treenata oikein ja syödä riittävästi. Tällöin jäivät myös ryhmäliikuntatunnit ja juoksut, kun treenit vaihtuivat 90 prosenttisesti kuntosalitreenihin.

Olen aina pitänyt haasteista ja nämä haasteet johdattivat minut Body fitness -lavoille, joissa olen vieraillut kahdesti. Saavutuaksi ovat vuonna 2013 SM pronssi ja vuonna 2015 SM kulta, PM pronssi ja MM-kisojen viides sija. Kisamatkat ovat olleet hyvin opettavaisia ja kehittäneet minulle lisää kärsivällisyyttä (vaikka vieläkin olen välillä aika malttamaton 😀 ), asioiden kokonaisvaltaisempaa näkemistä ja ymmärrystä sekä antaneet minulle avaimet lähteä rakentamaan hyvinvointiani kokonaisvaltaisemmin.

Omien kokemuksieni myötä, olen oppinut mitä itsensä haastaminen ja liikunta voivat antaa ja miten jokaisen tulisi löytää kultainen keskitie oman hyvinvoinnin löytämiseksi, koska ihminen on kokonaisuus. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Myös elämäntilanteet ovat erilaisia ja se mikä stressaa toista, ei välttämättä edes hetkauta toista. Nämä asiat ovat olleet syy siihen, miksi aloitin vuonna 2014 ohjaamaan circuit –kiertoharjoittelua Kuntokeskus Tzempissä. Halusin auttaa myös muita ihmisiä ylittämään itsensä, haastamaan itsensä, mutta toisaalta ymmärtämään omat rajansa ja ottamaan välillä kevyemmin, jos on sellainen olo. Tähän perustuu minun ohjausfilosofiani; tunnustele oloasi ja jos on hyvä päivä, pyri haastamaan ja ylittämään itsesi, mutta jos on huonompi päivä, malta hyvällä omalla tunnolla ottaa kevyemmin.

Olen myös oppinut että lepo voi olla sekä aktiivista, että passiivista. Passiivista lepoa on esim. levätä sohvalla. Aktiivista lepoa on kehonhuolto, joka koostuu monista eri asioista. Kuntokeskus Tzempin omistajat kehittävät jatkuvasti Kuntokeskus Tzempin toimintaa ja tuovat uusia ryhmäliikuntatunteja valikoimaan. Brigatin Sanna ehdotti minulle eräs päivä alkusyksystä 2016, että mitä jos lähtisit Kehonhuoltokoulutukseen ja aloittaisit ohjaamaan kehonhuoltoa Kuntokeskus Tzempissä. Innostuin tästä heti ja pian olinkin jo ilmoittautunut koulutukseen. Syksyllä 2016 ohjasin kehonhuollon kurssin ja keväällä 2017 tämä jatkui lukujärjestyksessä viikkotuntina. On hienoa nähdä, miten monet ihmiset ovat kiinnostuneet kehonhuollosta ja toivottavasti pikku hiljaa yhä useammat ymmärtävät sen tärkeyden ja huomaavat, miten paljon positiivisia vaikutuksia sillä on omaan hyvinvointiin.

Kuntokeskus Tzemppi on minulle kuin toinen koti. Siellä on mukava ja rento ilmapiiri, sekä asiakkaat että omistajat ja ohjaajat ovat kaikki todella mukavia. Ryhmäliikunta, kuntosali ja muut palvelut, kuten hyvinvointivalmennus ovat todella monipuolisia, kun vertaa kuntokeskus Tzempin kokoa isompiin kuntokeskuksiin. Suosittelen lämpimästi ottamaan askeleen oman hyvinvoinnin tiellä ja etsimään itsellesi sopivat palvelut Kuntokeskus Tzempin laajasta palveluvalikoimasta. Lopuksi haluan kiittää sinua lukija; kiitos että jaksoit lukea tämän loppuun asti (vaikka pitkä tästä tuli 😀 ), ja kiitos Tzempin omistajille, että olette luoneet nämä huikeat puitteet sekä meille ohjaajille että kaikille asiakkaille.

Mieti mikä saa sinut voimaan hyvin, mutta älä unohda joskus mennä epämukavuusalueen ulkopuolelle ja haastaa itseäsi, sillä se saattaa tuoda aivan uusia ulottuvuuksia hyvinvointiisi. ☺

Outi