Tere! Olen Juha Raittinen, 37 vuotias neljän lapsen isä.
Asun Laitilassa, Valkon kylässä 200 vuotta vanhassa maalaistalossa vaimoni Saijan ja lasteni kanssa. Ammatiltani olen maatalousmyyjä.

Liikunta on minulle ollut aina vähän pakkopullaa, jääkiekkoa olen harrastanut junioriaikana mutta aikuisuuden myötä harrastukset jäivät. Tällä hetkellä pääsääntöinen harrastukseni on vanhojen autojen entisöinti, lasten kanssa touhuaminen ja polttopuiden teko.

Kuntoilun aloittaminen tuli mieleeni, kun makasin Turun Tyksin osastolla, tulehdusarvojen ollessa jossain sadan yläpuolella ja lääkärit eivät löytäneet siihen mitään syytä. Facebookissa näin Tzempin mainoksen, jossa Rajalan Jani kertoi eri vaihtoehdoista kuntoiluun. Ajattelin mennä kysymään olisiko jostain näistä vaihtoehdoista hyötyä tälle laiskan pulskealle myyjälle.

Jani otti minut todella hyvin vastaan ja kertoi, että en ole suinkaan menetetty tapaus. Alkuun teimme kehonkoostumusmittauksen, josta selvisi mikä lähtötasoni oli. Lähtöpainoni oli 118 kg ja vyötärön ympärys 123 cm. Tästä lähdimme siis tekemään minulle soveltuvaa ohjelmaa, Janin avustuksella kävimme jokaisen kuntosaliliikkeen läpi yksityiskohtaisesti ja Jani neuvoi tekniikat minulle perusteellisesti.

Paino lähti tippumaan tasaisen varmasti, kunnes menin itse säätämään ruokavaliotani – pelkkä salaatti ei näköjään sovi muuten raavaalla miehelle…Janin kannustavilla (kiroamisella) sanoilla asiani ja ruokavalioni saatiin takaisin ruotuun. Syöminen on muuten sukkela juttu: minulle on aina sanottu, että ei saa syödä niin paljon, koska sitten lihoaa ja tällä hetkellä syön huomattavasti enemmän kuin koskaan ennen! Tietenkin terveellisemmin mutta kuitenkin.

Tällä hetkellä tätä juttua kirjoittaessani elopainoni on 104 kg ja vyötäröni 105 cm, housujen koko on pienentynyt 58 koosta 50-52 kokoon. Tavoitteeni on päästä alle 100 kg. Terveyden kannalta muutos on tuonut elämääni paljon, minulla on enemmän energiaa ja kyljet eivät ole mustelmilla, kun vaimon ei tarvitse tökkiä yöllä minua hereille kuorsaamisen tähden.

Tzemppi on tuonut elämääni uutta potkua ja liikkumisen ilon, samalla uusia tuttavuuksia salilta. Se mikä minut on yllättänyt. on salilla vallitsee aivan oma porukkahenki! Kaikki tervehtivät ja neuvoja saa kyllä kunhan vaan kysyy, muutenkin ainakin Laitilan Tzempissä on todella hurttia huumoria, josta saavat osansa niin asiakkaat kuin vetäjätkin.

Laitteet Tzempissä ovat siistejä ja kunnossa, käyttäminen on mukavaa, kun ohjeetkin löytyvät vielä laitteen kyljestä. Niille, jotka epäröivät aloittaa salilla käymistä en voi muuta sanoa kuin: Ottakaa itseänne niskasta kiinni ja tulkaa mukaan porukkaan. Aikaa saa kyllä järjestettyä, kunhan vaan tahtoa löytyy!