Sanna, kuukauden ohjaaja

Olen Sanna Myllymaa, 39-vuotias yläkoulun sekä lukion liikunnan ja terveystiedon lehtori ja esikouluikäisen pojan äiti. Takataskustani löytyvät myös luokanopettajan paperit, mutta pidän sen verran paljon työstäni nuorten kanssa että alakoulun opettajan töistä ei juuri työkokemusta ole kertynyt. Aikoinaan monivaiheisten opiskelujen jälkeen palasin jälleen kotikaupunkiini meren äärelle, Raumalle. Meri on sen verran vahvasti elämässäni läsnä, että Raumalta tuskin enää pois muutankaan.

Vapaa-aikani kulutan poikani harrastusten parissa. Oman aikani käytän pianon pimputtamiseen, kitaran rämpyttelyyn, klarinetin puuputtamiseen sekä suihkulaulantaan. Lomilla koitan lukea laidasta laitaan kirjoja niin paljon kuin mahdollista. Haluan pysyä työssäni ajan hermolla, ja usein käytän vapaa-aikaani myös erilaisiin liikunta-alan koulutuksiin.

Uusien haasteiden kaipuu ajoi minut Tzemppiin viime syksynä. Tällä hetkellä ohjaan Tzempissä bodystep, bodypump- sekä trx-tunteja. Vannon liikkumisessa monipuolisuuden nimeen, ja näillä tunneilla on tarjolla kestävyyskuntoharjoittelua (bodystep), lihaskuntoharjoittelua (bodypump) sekä kehonhallintaa ja liikkuvuutta (trx). Lisäksi Raumalla ohjaan lasten ja nuorten Freegym-tunteja, kahvakuulaa sekä toiminnallista harjoittelua. Koitan rohkaista asiakkaitakin monipuoliseen liikkumiseen. Omalta mukavuusalueelta sopivasti poistuminen kannattaa, sekä aivot että kroppa kiittävät!

Koen, että Tzempissä niin pomot, työkaverit kuin asiakkaatkin ovat ottaneet minut avosylin vastaan, kiitos siitä. Työnantajissani arvostan suuresti sitä, että tekemiseeni ja osaamiseeni luotetaan. Kiitoksensa työnantajat ansaitsevat myös siitä, kuinka monelle mutkalle he ovatkaan valmiita menemään asiakkaiden ja ohjaajien toiveita toteuttaakseen! Asiakkaiden ja ohjaajien hyvinvointi on esimiehille selvästi tärkeää.

Vaikka ohjaajana tehtäväni on huolehtia asiakkaista, eivät asiakkaat varmasti tajuakaan, miten paljon energiaa ja iloa he tuottavat ohjaajalle! Monesti tunneilla nauretut asiat jaksavat hymyilyttää vielä pitkään tuntien jälkeenkin. Olen vuoden aikana saanut tutustua moneen mukavaan ihmiseen.

Tzemppiin on aina mukava tulla. Täällä iltatyöpaikassani törmään aina entisiin oppilaisiini joiden kuulumisia on mukava kuulla. Ryhmäliikuntatunneilla ja salilla käy kaikenikäisiä ihmisiä. Osa heistä on liikkunut koko ikänsä, osa on aloittanut liikunnan uudelleen vuosien tauon jälkeen ja osa on saanut liikuntapistoksen vasta aikuisemmalla iällä. Kaikkia meitä tzemppiläisiä yhdistää kuitenkin liikunnan ilo ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen. Omasta hyvinvoinnistaan huolehtivat ihminen jaksaa huolehtia myös muista ihmisistä, ja mikä elämässä olisikaan tärkeämpää kuin toisista ihmisistä huolen pitäminen?

MOTTO

Periksi ei anneta ennen kuin sydänkäyrä on suora!

Sanna Myllymaa - Kuntokeskus Tzemppi