Hanna, viiskasi

Ajattelin alkuun, että en ole mikään perus tzemppiläinen. Olinkohan oikeassa?

Liike on minulle nykyään lääke. Aloin kärsiä selkävaivoista jo parikymppisenä ja kuntoutukseen pääsin joitakin vuosia sitten. Voisi sanoa, että kuntoutuksesta alkoi kolmas elämäni. Koiralenkit kuuluvat arkielämääni, välillä lenkit ovat pidempiä, välillä vaan haistellaan terrierimme Jukka-Pojan kanssa.

Aluksi kävin kuntouttamassa itseäni kuntosalilla ja sitten lisäsin ohjelmaani ryhmäliikunnat. Hurahdin kuitenkin liikuntaan aivan liikaa sillä seurauksella, että sain rasitusvamman nilkkaani ja kyynärsauvat kahdeksi kuukaudeksi. Oli siis aika järkiintyä ja rauhoittua; löysin Tzempin ja Sannan. Nyt olen vuoden alusta asti käynyt kerran viikossa ”yksityisopissa” Sannalla ja 1-2 kertaa ryhmäliikunnassa. Sain Sannalta myös ruokavalion ja tulosta alkoi syntyä. Kesällä liikunta jatkui, mutta ruokavalion kanssa oli niin ja näin…Syksyn tullessa tein työpaikan vaihdoksen ja hoitajan hommat vaihtuivat koulunkäyntiohjaajaksi. Olen saanut taas ruokavalionkin mukaan arkeeni.

Mieheni ja 19 vuotias tyttäremme harrastavat myöskin liikuntaa aktiivisesti eli mikä sen hienompaa, kun liikkua yhdessä koko perhe. Olen intoa täynnä odottaen mihin kaikkeen vielä pystynkään!

PS: Olin väärässä.

Hanna Railo-Simula