Olen Teija Pihlava, 51 vuotias nelihenkisen yrittäjäperheen äiti. Minun ja mieheni Arin lisäksi perheeseen kuuluu kaksi teini-ikää lähestyvää nuorta. Arkityöni on Jujo Thermalin ruokalan pitäjänä. Aamut alkavat aikaisin ja työ on kiireistä kuumassa keittiössä.

Päivittäistä hyötyliikuntaa lukuun ottamatta olen aina ollut aika laiska liikkumaan. Keittiötyössä tietysti koko päivä kuluu jalkeilla ja askeleitakin kertyy aika lailla. Ensi kosketukseni Tzemppiin tapahtui joitakin vuosia sitten toimiessani yrittäjänä myös Euran urheilutalon kahviossa. Urheilutalon remontin valmistuttua Tzemppi avasi tiloissa hyvinvointisalin, mikä kovasti kiinnosti. Eräs talon uimavalvojista alkoi käydä siellä säännöllisesti ja houkutteli minutkin mukaansa ja sillä tiellä ollaan yhä. Ensimmäisestä kerrasta circuitissa en muista juuri muuta kuin sen miten vaikeaa oli kivuta rappuset alakerrasta yläkertaan sen jälkeen, sen verran tunti kävi tottumattomalla jalkojen päälle ☺. Jokin kipinä siinä kuitenkin syttyi. Kun jossakin vaiheessa siirryin uimahallilta Jujo thermalille töihin ja illat alkoivat olla vapaina, siirryin Kauttuan Tzemppiin. Aluksi kävin eri ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosaliohjelmakin minulle siellä tehtiin.

Edelleen käyn ryhmäliikuntatunneilla säännöllisen epäsäännöllisesti, ottamatta siitä sen isompaa stressiä. Voin käydä kolme viikkoa peräkkäin circuitissa ja seuraavat kolme viikkoa TRX: ssä ja taas vaihtaa. Minä olen juuri se, joka puolen vuoden tauon jälkeen on siellä pumpin eturivissä ja kaksi askelta muista jäljessä kokoajan, eikä haittaa yhtään! Pääasia on, että jumppa tekee tehtävänsä – kunto kasvaa ja fiilis on hyvä! Pari vuotta sitten rohkaistuin pyytämään Sannaa personal trainerikseni ja se on ollut koko tämän Tzemppiaikani paras päätös. Me treffataan lähes aina torstaisin suoraan töideni jälkeen. Aikamoisen painava syy saa olla, että se peruuntuu. Me treenataan useimmiten jalkoja ja tarakkaosastoa, ihan vaan koska mielestäni se treeni tulee tehtyä paremmin, kun Sanna ohjaa. PT: n kanssa sitä rohkaistuu käyttämään reilumpia painojakin kuin itsekseen.

Viime aikoina minulla on ollut vaivoinani sitkeä plantaarifaskiitti, ensin oikessa ja nyt vasemmassa jalassa, mutta treenistä ei silti olla luistettu. Sanna on suunnitellut jutut niin, että ne on hyvin saatu tehtyä. Sen kummempaa tavoitetta ei minulla harjoittelussa ole kuin pysyä kunnossa jatkossakin, kun ikää tulee ja erilaiset krempat lisääntyy. Ennen ensimmäiselle tunnille menoani kuvittelin, että enimmäkseen salilla käy nuoria ja olinkin yllättynyt kaltaisteni keski- ikäisten naisten suuresta määrästä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Tzemppiin, saatat yllättyä positiivisesti!

Hymyillään kun tavataan!

Teija