Olen 51-vuotias valtion virkamies Köyliöstä. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi ylienergistä koiraa. Olen harrastanut aina liikuntaa. Nuorempana kilpailin telinevoimistelussa, voimanostossa ja painonnostossa. Toisinaan osallistuin ryhmäliikuntatunneille (silloin nimitys oli ”jytäjumppa” ja myöhemmin ”aerobic”). Vuosien ajan kävin lähinnä ratsastamassa ja flamencotunneilla.

Tzemppiin eksyin syksyllä 2011 käyttämään työnantajalta saamiani Smartum-seteleitä. En uskaltanutkaan mennä punttisalille, kun kaikki näyttivät niin määrätietoisilta. Niinpä päädyin  ryhmäliikuntatunnille, joka oli BodyCombat ja aika rankka. Vilkuilin koko tunnin ajan kelloa ja toivoin, että tunti loppuisi. Jotenkin selvisin hengissä ja aloin käydä ahkerasti ryhmäliikunnassa. Muutaman kuukauden kuluttua huomasin ensimmäisen kerran, että tunnin jälkeen tuli tosi hyvä olo. Tankotanssia lukuun ottamatta olen kokeillut varmaan kaikkia Tzempissä olleita ryhmäliikuntatunteja ja osallistunut myös monille kursseille.

Neljä vuotta sitten ilmoittauduin Tzempin Juhannushaasteeseen. Siihen liittyen saatiin ruokavaliot ja treenattiin yhdessä ulkona. Samalla aloin käydä kuntosalilla, hankin ensimmäisen saliohjelman ja otin myös pt-ohjauksia. Ohjauksessa tavallinen kuntoilija voi hetken tuntea olevansa oikea urheilija. Innostus saliharjoitteluun on säilynyt ja käyn puntilla edelleen monta kertaa viikossa. Ylirasitusoireiden vuoksi jouduin välillä keventämään treeniä muutamaksi kuukaudeksi. Nyt olen vähän viisaampi ja osaan jo aika hyvin huolehtia riittävästä levosta ja kehonhuollosta. Aikataulujen salliessa käyn kehonhuoltotunneilla ja teen rullailuja myös kotona.

Tzempissä parasta on monipuolinen kuntosali ja huippukivat treenikaverit. Vaikka välillä ehkä pusketaan salilla hampaat irvessä, touhun ei tarvitse olla tosikkomaista. Treenin ohessa ehtii vaihtaa kuulumisia ja voivotella keski-iän kolotuksia. Tzempin saliporukka ei ota itseään liian vakavasti, ja salilla on leppoisa tunnelma. Jokainen treenailee oman kunnon ja innostuksen mukaan. Saliharjoittelu sopii ihan kaikille, suosittelen lämpimästi.  Nähdään Tzempissä!