Olen Leena Saariluoma ja työskentelen lukion äidinkielen lehtorina. Vaihtelua pilkunviilaukseen tuovat kaksi vauhdikasta koiraamme, labradori ja novascotiannoutaja, jotka vaativat kunnon metsälenkit kaksi kertaa päivässä. Tzemppailun lisäksi tulee siis liikuttua paljon myös luonnossa.

Tzemppiläisenä olen tällainen myöhäisherännäinen: vasta pari vuotta sitten tulin haahuilemaan tiskille ja jäin melkein heti todella vakavasti koukkuun. Vaikka olen aikuisiällä liikkunut aika paljon (lenkkeilyä, hiihtoa, ratsastusta), oli kieltämättä pienoinen kynnys lähteä oikein kuntokeskukseen harrastamaan: pelkäsin, etten osaa ja etten jaksa sun muuta, mutta ihan turhaan – tosi usein tunnilla on joku ensikertalainen, ja ohjaaja & naapurijumppaajat huolehtivat kyllä, että kaikki pääsevät mukaan.

Ensimmäinen tuntini oli Sanna M:n ohjaama Bodystep, johon ihastuin perinpohjaisesti ja joka on edelleen ihan ehdoton suosikkilajini. Steppi on minulle tuttua ennestään: olen vuosikaudet käynyt Saarisen Annen vetämässä Euran Veivin jumpassa, jossa aika usein stepataan. Annelta muistaakseni kyselin Bodystepistä ja hän innosti tulemaan Tzemppiin kokeilemaan. Onneksi tulin!

Seuraava hittilaji oli tietenkin spinning, joka oli melkoinen ahaa-elämys: 45 minuutissa sellainen hiki ja sykkeet, jotka tavallisesti saa kahden tunnin juoksulenkistä. Samojen tienvarsien nuohoaminen yksikseen alkoi kieltämättä jo puuduttaa, mutta spinningtunti hurahtaa oikeastaan hetkessä hyvän musiikin jytkeessä ja Rikun läppiä naureskellessa. Spinning sopii muuten myös kuorolaulusta pitäville: oooliiisiiitpaasyliiissäääni… 🙂

Nykyään valikoima on laajentunut lähes kaikkiin ryhmäliikuntoihin. Bodypump, circuit, TRX ja RPV ovat perussettiä – suosikkini on Emmin RPV, jossa olen kokenut kaikkien aikojen jäätävimmät reisityöt ja hoippunut salista jalat täristen. Nyt kesälukkarissa on myös kivoja uusia ”vaihtuvia jumppia”, kuten Sannan Powerfit ja Outin Tabata & kehonhuolto. Tabatan päälle rentouttava venyttely rullan avulla – olo oli kuin olisi käynyt hierojalla!

Kannattaa muutenkin rohkeasti kokeilla uusia lajeja: kaikkea voi aina tehdä omien voimien, kunnon ja fiiliksen mukaan. Ohjaajat antavat myös aina vaihtoehtoja, jos jokin liike on liian haastava ja on jotain kremppaa. Kaikkien ei ole pakko riehua hullun lailla ja lankuttaa kyynärpäitä verille, kuten allekirjoittaneelle kävi tässä taannoin…Itse olen lähinnä ”rynnäkköliikkuja” ja tykkään kunnon sykkeistä ja rääkistä ja joskus tempaisen kolme jumppaa putkeen, mutta ryhmäliikunnoissa on aina tosi monenlaista porukkaa eikä ketään katsota karsaasti. Rento ja positiivinen meininki on ihan tärkeintä.

Tzemppi tuo tosi paljon iloa, hyvinvointia ja jaksamista elämääni! Suurimmat jumitukset, ketutukset ja väsytykset kaikkoavat oikeastaan jo tuulikaapissa – ja viimeistään tiskillä, jossa häärää aina aurinkoinen ja avulias tiskiblondimme (Sanna). Ryhmäliikunnoista pidän juuri siksi, että hyvässä porukassa kaikki rehkiminen on niin paljon mukavampaa. Ja siksi, että voi todellakin jättää aivot narikkaan, seurata ohjaajaa ja antaa palaa!

Kesäterveisin
Lennu

Bodystep
BodyStep on energisoiva askeltreeni, jonka avulla varmasti pääset eroon stressistä. Korkeudeltaan säädettävän steppilaudan ja yksinkertaisten liikkeiden toistolla motivoidut hyvän musiikin ja kannustavien ohjaajien kanssa. Tämä kuntotreeni pakottaa rasvanpolton ylikierroksille ja lihaksiston koville – kasvata kuntoa kehosi ohella.
Jokaisella BodyStep -tunnin musiikkikappaleella on tietty treenitarkoitus. Yhdessä ne luovat energiaa koko kehon harjoitukseen. Treeniä on helppo soveltaa rankemmaksi tai kevyemmäksi jokaisen kunnon mukaan… Lue lisää